İran'dan Trump'ın iddialarına yalanlama!

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Trump'ın Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği saldırısı hakkındaki iddialarını yalanladı.

DÜNYA 01.01.2020, 01:05
İran'dan Trump'ın iddialarına yalanlama!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne düzenlenen saldırıyı İran'ın düzenlediğine yönelik iddiaları yalanlayan bir yazılı açıklama yayınladı.

İran'dan "politikaları yeniden gözden geçirme" çağrısı

Bakanlık Sözcüsü Kasımi, "Amerikalı yetkililer, Irak halkından en az 25 kişiyi öldürmelerinin ve Irak'ın ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmelerinin ardından Irak halkının bu acımasız saldırılara karşı protestolarını İran'a atfedebilecek derecede şaşırtıcı bir küstahlığa ulaştı" şeklinde konuştu. Ülkesine yöneltilen suçlamaları yalanlayan Kasımi, Washington yönetimine "İran'a karşı her türlü yanlış hesaplanmış tepkiden kaçınma ve bölgedeki yıkıcı politikalarını gözden geçirme" duyurusu yaptı.

Trump doğrudan İran'ı suçladı!

ABD'nin Irak'ta bulunan İran destekli Haşdi Şabi'nin üssüne saldırmasını protesto etmek isteyen yüzlerce Iraklı, 31 Aralık günü sabah saatlerinde Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan ABD Büyükelçiliği'ne girerek baskında bulunmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, saldırı hakkında doğrudan İran'ı suçlayan bir tweet atmıştı.

Yorumlar (0)