İran'dan kritik uranyum açıklaması!

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Kemalvendi, ülkesinin zenginleştirilmiş uranyum seviyesini yüzde 4,5'ten yüzde 20'ye çıkarmayacağını bildirdi.

DÜNYA 16.07.2019, 17:47
İran'dan kritik uranyum açıklaması!

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi, zenginleştirilmiş uranyum miktarı ve seviyesiyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu.

Depolarda bulunan zenginleştirilmiş uranyum stoğunun 300 kilogramın üzerinde olduğunu ve bunu her geçen gün artıracaklarını ifade eden Kemalvendi, "Uranyum miktarının zenginleştirilmesi teknik ve siyasi gelişmelere bağlıdır. Siyasi gelişmelere bağlı olarak uranyumun seviyesi artırılabilir. Çünkü siyasi nedenlerle sınırlandırılmıştır." diye konuştu.

"Ülkemizin şimdilik ihtiyacı yüzde 4,5 seviyesidir"

Uranyum zenginleştirmede yüzde 4,5 seviyesini geçmeyeceklerine ve İran'ın bundan fazlasına gereksinim duymadığına işaret eden Kemalvendi, "Uranyumun zenginleştirilmesi hızlı tren gibidir ve bir sonraki durakta yüzde 20 olacaktır. Ülkemizin şimdilik ihtiyacı yüzde 4,5 seviyesidir. İran'ın şu aşamada uranyum miktarını yüzde 20 seviyesine çıkarmaya ihtiyacı yoktur." dedi.

Yorumlar (0)