İran'dan koronayla mücadele önerisi: Bisiklet!

İran'ın başkenti Tahran'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını önlemek için bisiklet kullanımı önerildi.

DÜNYA 14.04.2020, 11:02 14.04.2020, 13:14
İran'dan koronayla mücadele önerisi: Bisiklet!

Tahran'da Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) yayılmasını önlemek için bisiklet kullanımı tavsiye edildi.

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele eden İran'da başkent Tahran belediyesi, salgının daha fazla yayılmasını önlemek maksadıyla halka zorunlu hallerde ulaşım aracı olarak bisikleti önerdi.

ISNA'ya (İranlı Öğrenciler Haber Ajansı) göre, Tahran Belediyesi Ulaşım ve Trafik Birimi Müdürü Yusuf Hüccet, sosyal mesafeyi korumak ve Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) yakalanma tehlikesini azaltmak için bisikletin tercih edilmesi gerektiğini kaydetti.

Tahran Belediyesi Ulaşım ve Trafik Birimi Müdürü Yusuf Hüccet şöyle konuştu:

"Bisiklet kullanmak Kovid-19'u önlemenin ve salgından korunmanın en iyi kişisel yöntemi olabilir. Çünkü, bisikletçiler sadece otomatik olarak diğerlerinden uzak durmakla kalmaz, aynı zamanda kendileri enfekte olsalar bile başkalarına oranla daha fazla koruyucu güce sahip oluyorlar."

Bisiklet kullanımının sağlıklı kalma ve vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmekle birlikte koronavirüsün yayılması yönünden de zararsız olduğunu söyleyen Tahran Belediyesi Ulaşım ve Trafik Birimi Müdürü Yusuf Hüccet, "Koronavirüslü günlerde zorunlu durumlarda şehir içi ulaşım için bisiklet kullanılmalı." dedi.

Çin'den dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19), İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum şehrinde görülmüş, ardından İran'ın tamamına yayılmıştı.

İran Sağlık Bakanlığının son açıklamasına göre, İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı olarak hayatını kaybedenlerin sayısı 4585'e, vaka sayısı 73 bin 303'e yükseldi.

Yorumlar (0)