İran'dan koronavirüs açıklaması!

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, İran'daki Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile ilgili oranları dürüst bir şekilde açıkladıklarını vurguladı.

DÜNYA 20.03.2020, 06:59
İran'dan koronavirüs açıklaması!

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, Nevruz Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İran'ın Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile ilgili "bilgileri sakladığı" yönündeki iddialara yanıt veren İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, "İran'da koronavirüsle ilgili açıklanan oranlar dünyadaki en dürüst oranlardan biridir. Pozitif çıkıp da halka açıklamadığımız hiçbir vaka yoktur, buna inanın. Oranları dürüst bir şekilde açıklıyoruz" dedi. 

Yeni tip koronavirüs salgınının ilk çıktığı günlerde bunun açıklanmasının ertelenmesiyle ilgili olarak da bilgi veren İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, "Koronavirüs salgınının ilk çıktığı günlerde bazı arkadaşlar bunun seçim atmosferine etki edeceği yönünde kuşkularını dillendirdi. Benim inancım ise halk ile dürüst bir şekilde konuşulmasıdır. Bu sebeple zaman kaybetmeden ekiplerimizi görevlendirdik." ifadelerini kullandı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ayrıca halkın uyarılara uyması ve kendilerine destek vermesi durumunda salgını 2 haftada yenebileceklerini belirtti.

Yorumlar (0)