İran'dan İsrail'e sert "Filistin" uyarısı!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da Filistinlilere saldırısına tepki gösterdi. Zarif, İsrail'in "yüzyılın aşağılamasını" Filistinlilere dayattığını belirtti.

DÜNYA 11.08.2019, 20:57
İran'dan İsrail'e sert "Filistin" uyarısı!

Resmî Twitter hesabından açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail polisinin Filistinlilere saldırısıyla ilgili bir fotoğraf paylaşarak olaya sert tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Bu fotoğrafta görülen cinayet bu sabah, bizim mübarek bir günümüzde Mescid-i Aksa'da meydana geldi. Aynı teröristler yüzyılın aşağılamasını Filistinlilere dayatmayı ümit ediyorlar. Müslümanlar olarak birlik olmamız durumunda bu zulmü sona erdirmeye gücümüz var."

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Müslümanların haklarına ulaşmaları için öncelikle kendilerine saygı duyması gerektiğine vurgu yaparak, Amerika yönetiminin Filistin-İsrail meselesine çözüm bulmak iddiasıyla hazırladığı sözde "Yüzyılın Anlaşması" planını eleştirdi ve "Eğer kendimize saygı duymazsak, onurumuz bir kere daha yüzyılın aşağılamasında olduğu gibi saldırıya uğrayacaktır." görüşlerini dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İsrail polisinin, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Harem-i Şerif'in içinde müdahale etmesini sert bir şekilde kınadı.

Olay!

Fanatik Yahudiler, arife ve Kurban Bayramı'nın ilk gününe tekabül eden Teşa BeAv yas ve oruç günü dolayısıyla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemek üzere İsrail polisinden izin talep etmişti.

İsrail polisi de bugün fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya baskınlarını engellemek isteyen Filistinlilere Harem-i Şerif'in içinde müdahale etmiş, 37 Filistinli yaralanmış, 14’ü hastanelere kaldırılmıştı.

Kudüs İslami Vakıflar Basın Sözcüsü Firas Dibs, fanatik Yahudilerin yaşananlara rağmen İsrail polisi korumasında Mescid-i Aksa’ya gruplar halinde baskın düzenlediğini dile getirmişti.

Yorumlar (0)