İran'dan Irak'a çağrı: ABD büyükelçiliğini işgal edin!

İran lideri Ali Hamaney'in Keyhan Gazetesi'ndeki temsilcisi Hüseyin Şeriatmedari, Irak'ta bulunan Haşdi Şabi güçlerine "ABD ve Suudi Arabistan büyükelçiliklerini işgal etmeleri" için çağrıda bulundu. 

DÜNYA 30.10.2019, 15:24
İran'dan Irak'a çağrı: ABD büyükelçiliğini işgal edin!

İran'da muhafazakarlara yakınlığıyla bilinen Keyhan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şeriatmedari, "İyi Bir Yer Tuttunuz Sağlam Tutun" başlığıyla yazdığı makalesinde, Irak'ta yaklaşık bir aydır süren protestolara ve sokak olaylarına bağlı yaşanan iç karışıklıktan ABD ve Suudi Arabistan büyükelçiliklerini sorumlu tuttu.

Tahran yönetimi tarafından desteklenen Haşdi Şabi güçlerinden övgüyle bahseden Şeriatmedari, "Irak'taki karışıklığı önlemek için evvela yapılması gereken iş ABD ve Suudi Arabistan büyükelçiliklerini ele geçirmektir. Haşdi Şabi güçleri bu işi gerçekleştirmek için bir an bile gecikmemelidir." dedi. 

BM: 229 gösterici hayatını kaybetti 

İşsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek için Irak'ın çeşitli bölgelerinde protesto gösterileri düzenleyen eylemciler, zaman zaman İran aleyhine sloganlar atıyor. 1 Ekim günü başlayan gösterilere Erbain törenleri sebebiyle ara verilmişti. Aranın ardından protestocular, geçen cuma günü protestolarına tekrar başlamıştı.

Irak Yüksek Bağımsız İnsan Haklar Komiserliği, ülkede 25 Ekim gününden beri devam eden gösterilerde 92 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) ise Irak'ta 1 Ekim gününden beri devam eden protestolarda 229 göstericinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

Yorumlar (0)