İran'dan Fransa'ya 'nükleer' çıkışı

İran'dan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un nükleer anlaşmayla ilgili açıklamasına tepki geldi.

DÜNYA 07.06.2019, 12:55
İran'dan Fransa'ya 'nükleer' çıkışı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yeni müzakerelerin açılmasıyla ilgili açıklamasını eleştirdi.

Avrupalı tarafların bazı siyasi açıklamalar ve konuşmalar dışında nükleer anlaşma çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirmediğini belirten Musevi, ABD'nin bu anlaşmadan çekilmesinden sonra da İran'ın bundan yararlanmasını sağlayamadıklarını aktardı.

"BU DURUMDA ABD'NİN HEDEFİ GERÇEKLEŞİR"

ABD Başkanı Donald Trump'ın dün Macron'la görüşmesinde sarfettiği İran'la ilgili ifadelerin temelsiz ve çelişkili olduğunu söyleyen Musevi, "Bu şartlarda nükleer anlaşmanın dışındaki konuların gündeme getirilmesi bu anlaşmanın korunmasına yardımcı olmaz. Ayrıca nükleer anlaşmada kalan taraflar arasındaki güvensizliğin artmasına zemin hazırlar. Böyle bir durumda nükleer anlaşmanın çöküşü hızlanır ve ABD'nin hedefi gerçekleşir." dedi.

Musevi, "Hedefimiz çok açık. Balistik çalışmaları azaltmak ve İran'ın bölgedeki nüfuzunu sınırlamak. Paris ve Washington, İran'ın bölgedeki nüfuzunu sınırlama konusunda ortak hedefi paylaşıyor. Bölge barışı hepimizin ortak hedefi. Yeni müzakereler açmalıyız. Başkan Trump tarafından bugün sarf edilen sözler çok önemli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)