İran'dan Biden yönetimine ılımlı mesajlar!

İran ile Amerika ilişkileri ile ilgili açıklamalarda bulunan Ruhani, ABD ile ilişkileri İran yönetiminin koparmadığını belirtti.

DÜNYA 11.11.2020, 19:38
İran'dan Biden yönetimine ılımlı mesajlar!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Başkent Tahran'daki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, ABD'de Demokrat aday Joe Biden'in kazandığı seçimler ve İran-ABD ilişkileri ile ilgili açıklamalarda bulundu bulundu.

"Trump'ı İsrail yönetiyordu"

ABD'de görevi sona Trump hükümetinin uluslararası siyaseti bilmediğini ve İsrail'deki radikallerin görüşlerini uyguladığını savunan Ruhani, "Temel politikamız dünya ile yapıcı ilişkiler kurmaktır. Devrimden sonra düşmanlığı başlatan taraf biz değildik. ABD ile ilişkileri biz bozmadık ve düşmanlığı biz başlatmadık. Onlar müdahaleci bir politika izlemesine karşın biz ABD ile ilişkileri koparmadık." dedi.

"ABD adam olursa..."

İran'ın devamlı olarak aynı siyaseti izlediğini ve yarın da farklı olmayacağını dile getiren Ruhani, şöyle devam etti:

"ABD şu anki politikasından vazgeçerse, şartlar farklı olacaktır. İmam'ın (Humeyni) yıllar evvel söylediği gibi, tüm ülkelerle ilişki kurmak istiyoruz. ABD adam olursa, onunla da ilişkileri düzeltmek isteriz. ABD bu siyasetimize yakınlaşırsa, yeni imkanlar oluşur, uzaklaşırsa da mesafe daha da açılır."

Yorumlar (0)