İran'dan Bahreyn'e koronavirüs getirdi

İran'dan dönen bir Bahreyn vatandaşında yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildi. Bu, Bahreyn'de görülen ilk yeni tip koronavirüs vakası olarak kayıtlara geçti.

DÜNYA 24.02.2020, 11:04
İran'dan Bahreyn'e koronavirüs getirdi

Bahreyn Sağlık Bakanlığı, İran'dan dönen bir vatandaşında yeni tip koronavirüs (Covid-19) görüldüğünü ve bunun Bahreyn'de tespit edilen ilk vaka olduğunu duyurdu.

Bahreyn resmi ajansı BNA'nın son dakika olarak geçtiği haberde, İran'dan dönen bir kişinin, koronavirüs belirtilerinin ortaya çıkması üzerine Selmaniye bölgesindeki İbrahim Halil Kanu Sağlık Merkezi'nde karantina altına alındığı kaydedildi.

Sağlık Bakanlığının yazılı açıklamasına dayandırılan haberde, hasta üzerinde yapılan tetkiklerde test sonuçlarının potizif çıktığı ve bunun Bahreyn'deki ilk vaka olduğu vurgulandı.

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye ulaşırken, virüsün bulaştığı kişi sayısı 47 olarak açıklanmıştı.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan şehinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında dünya genelinde 2442'si Çin ana karasında olmak üzere toplam 2 bin 462 kişi hayatını kaybederken koronavirüsün bulaştığı kişilerin sayısı 80 bine yaklaştı.

Yorumlar (0)