İran'dan Bağdadi yorumu: Kendi canavarınızdı!

Donald Trump’ın DEAŞ lideri Bağdadi’nin öldürüldüğünü duyuran paylaşımınıa İran cephesinden "Çok da abartmayın. Nihayetinde kendi yaratığınızı öldürdünüz” yanıtı geldi.

DÜNYA 27.10.2019, 21:16 27.10.2019, 21:30
İran'dan Bağdadi yorumu: Kendi canavarınızdı!

Terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin ABD operasyonuyla öldürülmesi büyük yankı uyandırdı. İran ise bu operasyondan pek etkilenmişe benzemiyor.

İran Enformasyon Bakanı Azari Jahrumi, ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ lideri Bağdadi’nin öldürülmesini kasteden Twitter mesajına yanıt verdi.

Jahrumi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Çok da abartmayın. Nihayetinde kendi yaratığınızı öldürdünüz” ifadelerini kullandı.

Trump duyurmuştu

ABD Başkanı Donald Trump sabah saatlerinde paylaştığı, “Büyük bir şey oldu” tweetinden sonra basın toplantısı düzenlemiş ve DEAŞ lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldürüldüğünü duyurmuştu.

Bağdadi’nin üzerindeki intihar bombacısı yeleğiyle kendini ve 3 çocuğunu öldürdüğünü söyleyen Trump, "Ebubekir el-Bağdadi ile birlikte çok sayıda iş birlikçisi de öldürüldü. Bağdadi vahşiydi ve vahşi bir şekilde, kaçan bir korkak olarak öldü, ağlayarak sızlanıyordu. Bir köpek gibi öldü artık kimseye zarar veremez. Şimdi artık dünya çok daha güvenli bir yer” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)