İran'dan BAE'ye: Bu ihanet affedilmeyecek!

BAE-İsrail anlaşmasını kınayan ve İsrail açısından "Stratejik aptallık" ifadesini kullanan İran Dışişleri Bakanlığı, BAE'nin bu ihanetinin affedilmeyeceğini kaydetti.

DÜNYA 14.08.2020, 15:50
İran'dan BAE'ye: Bu ihanet affedilmeyecek!

İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) Türkiye Dışişleri Bakanlığından gelen tepkinin benzerini gösterdi.

BAE'nin (Birleşik Arap Emirlikleri) İsrail ile imzaladığı normalleşme anlaşmasını sert biçimde kınayan İran Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in bu adımını "stratejik aptallık" olarak değerlendirdi.

İnternet sitesinden bildiri yayımlayan İran Dışişleri Bakanlığı, BAE-İsrail anlaşmasının Filistin'in işini zorlaştırmakla birlikte bölgedeki "direniş cephesini" güçlendirecek stratejik bir "aptallık" olduğunu vurguladı.

Anlaşmayı sert bir dille kınadıklarının altını çizen İran Dışişleri Bakanlığı, mazlum Filistin halkının ve dünyanın özgür halklarının, hiçbir zaman İsrail'in işgalci ve cani rejimiyle ilişkileri normalleştirme ihanetini affetmeyeceğini de kaydetti.

İsrail ile BAE arasındaki anlaşma

Dün Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail'in "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" amacıyla anlaşmaya vardıklarını ilan etmişti.

Resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan ABD Başkanı Donald John Trump, bugünü "büyük atılım" olarak nitelemiş ve "iki muhteşem dostumuz" dediği İsrail ve BAE arasında tarihî barış anlaşmasının imzalandığını duyurmuştu.

Sosyal medyayı kullanarak bir başka bilgilendirme yapan isim ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu olmuştu. İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Donald John Trump'ın paylaşımını alıntılamış ve “Evet. Bu tarihi bir gün.” demişti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmî haber ajansı WAM ise son dakika geçtiği haberde BAE ile İsrail'in iki ülke arasındaki ilişkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaşmaya vardığı ve iki ülkeden yetkililerin önümüzdeki haftalarda buluşarak farklı alanlarda ve konularda ikili anlaşmalar imzalayacağı kaydedilmişti.

Ortadoğu'yu Müslümanlar için adeta cehennem hâline getiren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan üçüncü arap ülkesi oldu.

İlk olarak İsrail ile 1979 yılında Mısır, 1994 yılında da Ürdün normalleşme anlaşması imzalamıştı.

Yorumlar (0)