İran'dan açıklama: Saldırıyı biz yapmadık!

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Irak'ta ABD kuvvetlerine yönelik düzenlenen saldırıda rollerinin bulunmadığını belirtti.

DÜNYA 30.12.2019, 14:06
İran'dan açıklama: Saldırıyı biz yapmadık!

Fars Haber Ajansı'na konuşan Rebii, "Irak'ta ABD kuvvetlerine yapılan saldırıda İran'ın rolünün olmasına ilişkin iddiaları şiddetle reddediyoruz" açıklamasını yaptı.

"ABD, dünya kamuoyunu aldatmayı amaçlamaktadır"

ABD'nin, uluslararası hukuka aykırı bir şekilde insanları bombalamayı ve öldürmeyi haklı göstermeye çalıştığını söyleyen Rebii, "ABD, (Haşdi Şabi'nin üslerine düzenlediği) mütecaviz saldırısını 'savunma operasyonu' olarak lanse ederek dünya kamuoyunu aldatmayı amaçlamaktadır." diye konuştu.

ABD Savunma Bakanlığı dün, İran'a yakınlığıyla bilinen Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin unsurlarından olan Hizbullah Tugayları'nın Irak ve Suriye'deki toplam 5 üssüne hava saldırısı yaptığını duyurmuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da saldırının Amerikan askerlerini savunma amacıyla gerçekleştirildiğini kaydetmişti.

Saldırıda 25 kişi öldü, 51 kişi yaralandı

Haşdi Şabi Harekat Dairesi Başkanı Cevad Rubayavi ise yazılı açıklamasında, ABD'nin Enbar'daki askeri üslerine düzenlediği saldırıda 25 kişinin hayatını kaybettiğini, 51 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Irak Hizbullah Tugayları örgütü, 28 Aralık Cumartesi günü, Kerkük bölgesinde bulunan koalisyon güçlerine ait bir üsse saldırmış, atılan yaklaşık 30 roket sonucunda 1 Amerikan vatandaşı ölürken, 4 Amerikan askerinin yanı sıra 2 Irak askeri de yaralanmıştı. 

Yorumlar (0)