İran'dan ABD'ye tepki: Yalandan başka bir şey değil!

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Suriye, Lübnan ve Irak'ta ABD güçlerine yönelik saldırılarda bulunacağı söylemlerine ilişkin, "Bu iddia yalandan başka bir şey değil. ABD halkı ve meclisi, bunun, bir terör cinayetinin üzerini örtme çabasından başka bir şey olmadığını bilmelidir." dedi.

DÜNYA 05.01.2020, 13:21
İran'dan ABD'ye tepki: Yalandan başka bir şey değil!

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İran Meclisi'nde milletvekillerine hitap etti. 

Laricani, Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesine ilişkin, "Bir ülkenin uluslararası havalimanında ABD güçleri, helikopter ve uçakla İran ve Irak'ın üst düzey yöneticilerini öldürdü. Bu olay, hiçbir uluslararası kurala uymamaktadır." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Kasım Süleymani'nin hedef alınmasını "savaş terörü" olarak değerlendiren Laricani, söz konusu olayın bölge ve dünya koşullarını değiştirdiğine dikkat çekti. 

"Terör cinayetinin üzerini örtme çabasından başka bir şey değil"

Laricani, İranlı komutan Kasım Süleymani'nin Suriye, Lübnan ve Irak'ta ABD güçlerine yönelik saldırılarda bulunacağına ilişkin iddiaların doğru olmadığını vurgulayarak, "Bu iddia yalandan başka bir şey değil. ABD halkı ve meclisi, bunun, bir terör cinayetinin üzerini örtme çabasından başka bir şey olmadığını bilmelidir." dedi. 

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD Başkanı Donald Trump'a "askerlerini bölgeden çekmesi" için çağrıda bulundu. 
 

Yorumlar (0)