İran'dan ABD'ye "korsanlık" suçlaması

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'ten Amerika Birleşik Devletleri yönetimine sert tepki: Korsanlık, hukuka saygısızlık...

DÜNYA 15.08.2019, 19:10
İran'dan ABD'ye "korsanlık" suçlaması

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Kanser hastalarını ihtiyaç duydukları ilaçtan mahrum bırakmak dahil ekonomik terörizm yoluyla ulaşmak istediği hedeflerini başaramayan ABD, açık denizlerdeki mülkümüzü çalmak için hukuk sistemini kötüye kullanmaya çalıştı. Bu korsanlık girişimi, Trump yönetiminin hukuka saygısızlığının bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Cebelitarık yönetiminin İran tankerini alıkoyması ile ilgili konuşan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yönetiminin el koyma talebini "korsanlık girişimi" olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığının Cebelitarık hükümetinin Suriye’ye petrol taşıdığı gerekçesiyle alıkoyduğu “Grace 1” adlı İran tankerini devralma girişimine sert tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif açıklamasında şöyle dedi:

"Kanser hastalarını ihtiyaç duydukları ilaçtan mahrum bırakmak dahil ekonomik terörizm yoluyla ulaşmak istediği hedeflerini başaramayan ABD, açık denizlerdeki mülkümüzü çalmak için hukuk sistemini kötüye kullanmaya çalıştı. Bu korsanlık girişimi, Trump yönetiminin hukuka saygısızlığının bir göstergesidir."

Diğer taraftan İran'ın Londra Büyükelçisi Hamid Baidinejad da sosyal medya hesabından olayı yorumladı. İran'ın Londra Büyükelçisi Hamid Baidinejad, Amerika'nın talebine rağmen Cebelitarık Yüksek Mahkemesi'nin tankeri serbest bırakmasının Washington yönetimi için "alçaltıcı bir başarısızlık" olduğunu ifade etti. 

İran'ın Londra Büyükelçisi Hamid Baidinejad, serbest bırakılan tankerin denize açılması için gerekli tüm hazırlıkların ve teknik düzenlemelerin yapıldığını, tankerin yakında Cebelitarık Boğazı'ndan ayrılacağını sözlerine ekledi

Yorumlar (0)