İran'dan ABD'ye istihbarat darbesi

İran İstihbarat Bakanlığı, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyanın farklı bölgelerindeki siber casusluk ağının çökertildiğini ve örgüt üyelerinin gözaltına alındığını belirtti.

DÜNYA 18.06.2019, 16:44
İran'dan ABD'ye istihbarat darbesi

İstihbarat Bakanlığı Casuslukla Mücadele Birimi Genel Müdürü adıyla İran devlet televizyonunda yayınlanan açıklamada, dünyanın farklı bölgelerinde CIA'ye bağlı casusluk yapan örgütün çökertildiğini iddia etti.

İran istihbaratının dünyadaki diğer müttefik istihbarat kurumlarıyla yürüttüğü ortak çalışma sonucunda, Amerika Birleşik Devletleri'nin dünyadaki istihbarat ağına bağlı çalışan çok sayıda ajanın yakalanarak gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Amerika'nın, İran ve diğer ülkelerdeki ajanlarıyla iletişim kurabilmek için gelişmiş siber ortamları kullandığı ve İran'ın bu alana ulaşmasının ardından bunların deşifre edildiği açıklanırken, söz konusu örgütün en fazla ulaşım, bankacılık ve enerji sektörlerinin altyapısını hedef aldığı açıklandı.

İran'ın yanı sıra başka ülkelerde de Amerika Birleşik Devletleri Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) için casusluk faaliyeti yürüten örgütle ilgili geniş kapsamlı bilgilerin elde edilmesinin ardından söz konusu örgüte "darbe indirildiği" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca deşifre edilen ajanlardan bazılarının gözaltına alınarak mahkemeye sevk edildiği bazılarının ise İran ile iş birliği yapmayı tercih ettiği açıklandı.

Yorumlar (0)