İran'dan 5 kente Vuhan muamelesi!

Vaka ve günlük can kaybı sayıları hızla artmaya başlayan İran'da tüm eyaletler kırmızı ya da riskli bölgeler listesine girince 5 büyük şehir için giriş-çıkış yasağı getirdi.

DÜNYA 14.10.2020, 13:24 15.10.2020, 17:03
İran'dan 5 kente Vuhan muamelesi!

Günlük can kayıpları neredeyse 300'lere yaklaşan ve vaka sayıları da hızla tırmanan İran'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele çerçevesinde, içlerinde İran'ın başkenti Tahran'ın da yer aldığı 5 büyük şehre 3 gün süreyle tüm giriş-çıkışları yasakladı.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, katıldığı Bakanlar Kurulu toplantısından çıktıktan sonra basına yaptığı açıklama ve değerlendirmede, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisinin İran'da çok tehlikeli bir noktaya geldiğini ve vaka sayısı ile hasta sayısında büyük artış yaşandığını bildirdi. 

İran Sağlık Bakanı Nemeki, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye koronavirüs salgınını kontrol altına alabilmek ve yayılımını durdurmak için vakaların yoğun olduğu başkent Tahran ve tarihi kent İsfahan ile Kerec, Meşhed ve Urumiye için 15 Ekim 2020 ile 17 Ekim 2020 tarihleri arasında tüm giriş-çıkışların yasaklanmasını tavsiye ettiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin bu tavsiyesini kabul ettiğini ve bahsi geçen 5 büyük şehre yönelik 3 gün ile sınırlı olmak kaydıyla tüm giriş-çıkışların yasaklanması talimatını ilgili tüm kurum yöneticilerine ilettiğini kaydeden Said Nemeki, Covid-19 ile ilgili yaptıkları değerlendirmelerin sonucunda salgında büyük bir sıçrama olduğu neticesine vardıklarını söyledi.

"Salgın çok hızlı yayılıyor." diyen Nemeki, bu durumun İran için tehlike alarmı anlamına geldiğini belirterek, daha az yolculuk yapılması gerektiğini, sağlık kurallarına daha çok uyulmasının şart olduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)