İran'daki depremde 50 ev yıkıldı, yaralı sayısı artıyor!

İran'ın Hoy kentinde yaşanan 5,4 büyüklüğündeki depremle ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. Hakkari ve Van'dan da hissedilen deprem nedeniyle 50 evin yıkıldığı, 500 evin hasar gördüğü kaydedildi. Depremde yaralanan kişi sayısının da 1127'ye yükseldiği belirtildi.

DÜNYA 06.10.2022, 09:58 07.10.2022, 09:38 Hakan Öksüz
İran'daki depremde 50 ev yıkıldı, yaralı sayısı artıyor!

İran, dün gece saatlerinde yaşanan depremle sarsıldı. Ülkenin Batı Azerbaycan eyaletinde yer alan Hoy kenti, saat 03.21 sıralarında meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremin merkez üssünün, İran'ın batısındaki Hoy kenti olduğu yetkililer tarafından doğrulandı.

1127 kişi yaralandı

İran devlet televizyonu, depremle ilgili gelişmeleri olay yerinden bildirdi. İlk belirlemelere göre depremde 276 kişinin yaralandığı kaydedildi. Daha sonraki saatlerde yaralı sayısının arttığı belirtildi. Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mücteba Halidi, depremde kaç kişinin yaralandığına ilişkin güncel bilgileri verdi. Şiddetli sarsıntıda yıkılan binalarda yaşayan 1127 kişinin yaralandığı aktarıldı.

50 ev yıkıldı, 500 ev hasar aldı

Yetkililer, depremde yaralanan bir kişinin yoğun bakım servisinde tedaviye alındığını bildirdi. Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Sadık Mutemediyan, deprem ve depremin ardından meydana gelen artçı sarsıntılardan dolayı bölge kırsalında yer alan 50 evin kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Bölgedeki 500 evde de hasar oluştuğu kaydedildi.

Hakkari ve Van'dan da hissedildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İran'ın Hoy kentinde meydana gelen depreme ilişkin bilgilendirme yaptı. Aktarılan bilgilere göre Van'ın Başkale ilçesi ile depremin merkez üssü arasındaki mesafenin 62 kilometre olduğu belirtildi. Depremin, Hakkari ve Van'da yaşayanlar tarafından da hissedildiği aktarıldı.

Yorumlar (0)