İran'da ölü sayısı 853 oldu: Ruhani'den açıklama geldi! 

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 853 oldu. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, cadde ve sokaklarda yarından itibaren sağlık ekiplerinin bulunacağını ve sağlık taramasına başlanacağını açıkladı.

DÜNYA 16.03.2020, 13:54 16.03.2020, 14:08
İran'da ölü sayısı 853 oldu: Ruhani'den açıklama geldi! 

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en çok vurduğu ülkelerden biri de İran oldu.

Ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 129 kişi artarak 853'e çıktı. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele merkezinde gerçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. 

Hasan Ruhani, cadde ve sokaklarda yarından itibaren sağlık ekiplerinin bulunacağını ve sağlık taramasına başlanacağını kaydederek, "Daha önceden belirlenmiş noktalara İçişleri ve Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde sağlık ekipleri yerleştirilecek. Belirlenen bu noktalarda ateş taraması uygulanacak ve herhangi bir belirti gösteren olursa o kişinin yoluna devam etmesine izin verilmeyecek ve karantina altına alınacak." ifadelerini kullandı. 

Vatandaşların zorunda olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini belriten Ruhani, "Dışarı çıkmak zorunda olanlar Sağlık Bakanlığının tavsiyelerini dikkate alarak önlemlerini alsınlar." dedi. 

Yorumlar (0)