İran'da koronadan 10 dakikada bir kişi ölüyor!

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, her 1 saatte yaklaşık 50 kişinin koronavirüse yakalandığını, her 10 dakikada 1 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

DÜNYA 19.03.2020, 09:42 19.03.2020, 10:11
İran'da koronadan 10 dakikada bir kişi ölüyor!

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, İran'da her 10 dakikada bir kişinin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, "İran'da her 10 dakikada bir kişi Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle yaşamını yitiriyor. Bir saatte yaklaşık 50 kişi koronavirüse yakalanıyor." dedi. 

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, vatandaşlarını, Nevruz tatilinde yolculuk yapmamaları ve ziyaretlerde bulunmamaları hususunda uyarı yaptı.

Kadın doktor Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

İran'ın başkenti Tahran'da Şuhedayi Pakdeşt Hastanesi doktorlarından Şirin Ruhanirad, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) sebebiyle yaşamını yitirdi.

İran devlet televizyonunda Dr. Şirin Ruhanirad'ın koronavirüs (Covid-19) tedavisi gördüğü, bir kolunda serum olduğu halde hastaları muayene ettiği görüntülerini yayınlandı.

Dr. Şirin Ruhanirad, son röportajında, "Personel yoğun bir şekilde çalışıyor. Yerime doktor ayarlanamadı. Zor şartlar altında mücadele veriyoruz ve vermek durumundayız." diyerek çalışmak zorunda olduğunu dile getiriyor.

İran'da Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) ortaya çıkmasından bu yana 10 doktor ve 4 hemşire, hayat kurtarmak uğruna salgında yaşamını yitirdi.

12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum şehrinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı. İran, ülkede Covid-19 görülmeden birkaç gün önce, Tahran'daki Azadi Kulesi'ne "Dayan Vuhan" mesajı yansıtmıştı.

İran Sağlık Bakanlığı, dün itibarıyla İran'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) kaynaklı ölü sayısının 1135'e çıktığını, vaka sayısının ise 17 bin 361' eyükseldiğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)