İran'da başörtüsünü düzgün takmadığı için gözaltına alınan genç kız öldü

İran'ın başkenti Tahran'da, 'kıyafet kurallarına' uymadığı gerekçesiyle polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hastaneye götürülen 22 yaşındaki Mahsa Emini 3 gün sonra hayatını kaybetti.

DÜNYA 17.09.2022, 14:03 17.09.2022, 14:09
İran'da başörtüsünü düzgün takmadığı için gözaltına alınan genç kız öldü

İran basının iddiasına göre, 13 Eylül'de Tahran'da 'Ahlak polisi' olarak bilinen İrşad Devriyesi’nin gözaltına aldığı ve daha sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan Mahsa Emini, yaşamını yitirdi.

Hastanede hayatını kaybetti

Yakınları tarafından genç kızın ölüm haberinin doğrulandığı aktarıldı.

Hastanede tedavi altında olan Emini'nin hastanede yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Darp edildiği iddiası

İran basınında, başkent Tahran'da 13 Eylül'de, Emini'nin İrşad Devriyesi tarafından 'Başörtüsü kurallarına uymadığı' gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından fenalaşarak komaya girdiği belirtildi. Olay bazı siyasetçiler arasında ve kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

Tepki sonrası Tahran Polisi tarafından yapılan açıklamada, İrşad Devriyesi'nin Emini'yi karakola götürdüğü ve aniden burada bilincini kaybetmesi ve kalp rahatsızlığı yaşaması sonrasında hastaneye sevk edildiği aktarıldı.

Sosyal medyadaki aktivistler ise polis ekiplerinin 'aniden' bilincini kaybettiği konusundaki iddiasını reddederek Emini'nin polis ekiplerince darp edildiğini öne sürüyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise olayın bütün boyutlarıyla soruşturulması için İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi'ye talimat verdi.

Yorumlar (0)