İran'da 716 ton uyuşturucu ele geçirildi

İran'da 21 Mart 2019'dan 21 Ocak 2020'ye kadarki 11 aylık sürede düzenlenen operasyonlarda 716 ton uyuşturucu madde ele geçirildi.

DÜNYA 04.02.2020, 12:26
İran'da 716 ton uyuşturucu ele geçirildi

İran devlet medyasına açıklama yapan Uyuşturucu ile Mücadele Kurumu Başkan Yardımcısı Nasir Aslani, gençlerin uyuşturucuya alıştırılmasının "emperyal güçlerin" kültürel, sosyal ve ekonomik nüfuz planlarının bir parçası olduğunu belirterek bu girişimlere karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

Uyuşturucunun AB (Avrupa Birliği) ülkelerine gitmemesi için yoğun çaba sarf ettiklerini ve bu konuda büyük fedakarlık yaptıklarını söyleyen Uyuşturucu ile Mücadele Kurumu Başkan Yardımcısı Nasir Aslani, fakat Avrupa ülkelerinin bu mücadelede İran'a sağladığı katkının yeterli olmadığı, dolayısıyla bunun olumsuz sonuçlarından kendilerinin de etkilenecekleri uyarısında bulundu.

Uyuşturucu ile Mücadele Kurumu Başkan Yardımcısı Nasir Aslani, İran takvimine göre yeni yılın başlangıcı sayılan 21 Mart 2019 tarihinden 21 Ocak 2020 tarihine kadarki 11 aylık sürede 716 ton uyuşturucu madde ele geçirdiklerini belirterek, uyuşturucu çetelerine karşı gerçekleştirdikleri operasyonlarda çok sayıda kayıp verdiklerini de hatırlattı.

İran ikinci sırada

İran uyuşturucu madde kullanımında dünya sıralamasında ikinci sırada bulunuyor. BM (Birleşmiş Milletler) Uyuşturucu Madde ile Mücadele Ajansı raporlarında, Avrupa'dan sonra İran'ın yüzde 15'lik uyuşturucu madde tüketimiyle dünyada ikinci sırada yer aldığı kaydediliyor. Uyuşturucunun İran'daki temel sorunlar arasında yer aldığı belirtiliyor.

Yorumlar (0)