İran'da 36 milyon kişi sağlık taramasından geçti

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, ülkede şu ana kadar 36 milyon kişinin sağlık taramasından geçirildiğini ve aynı işlemin bütün halka yapmaya planladıklarını aktardı. 

DÜNYA 23.03.2020, 16:08
İran'da 36 milyon kişi sağlık taramasından geçti

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan Cihanpur, Nevruz tatilinde seyahat eden vatandaşlar yüzünden yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınındaki vaka sayısının yükselebileceğini kaydederek, "Şu ana kadar ülkede 36 milyon kişi sağlık taramasından geçti. Ülkedeki 80 milyon, sağlık taramasından geçene kadar bu çalışma devam edecek." ifadelerini kullandı.

Günde 6 bin civarında test yaptıkları bilgisini veren Cihanpur, "Önümüzdeki günlerde bu sayı 10 bine çıkacak. Böylece enfekte olduğu tespit edilen hasta sayısının artmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"Büyük çoğunluk hafif şiddetli"

Şimdiye dek 58 bin vatandaşa test yapıldığını belirten Cihanpur, "Koronavirüs bulaşanların yüzde 84'ünde hastalık hafif seyrediyor. Bu kişilerin çoğu hastane hizmetlerine ihtiyaç duymadan, evde kendilerini karantina altına alarak iyileşebiliyorlar. Yüzde 15,8 ise şiddetli belirtilere sahip. Hastaların yüzde 12,3'ü yoğun bakıma ihtiyaç duyuyor. Yüzde 18'inde ise hiç bir hastalık belirtisi gözükmüyor." ifadelerini kullandı. 

İran'da Covid-19 sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı bugün itibariyle 1812'ye, vaka sayısı ise 23 bin 49'a çıktı.

Yorumlar (0)