İran'da 3.4 milyon eroinman var!

Uyuşturucu ve alkol kullanımının yaygın olduğu İran'da uyuşturucu bağımlısı sayısı açıklandı: 3 milyon 400 bin.

DÜNYA 11.09.2020, 15:58
İran'da 3.4 milyon eroinman var!

ISNA'ya (İranlı Öğrenciler Haber Ajansı) konuşan İran Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi Başkan Yardımcısı Nasır Aslani, İran'da uyuşturucu madde kullanımı ile ilgili belgi verdi.

Resmî istatistiklere göre, İran'da 2 milyon 800 binin üzerinde insanın uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu belirten İran Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi Başkan Yardımcısı Nasır Aslani, henüz saptanamamış ancak var olduğu değerlendirilen 1 milyon 400 binden fazla kişinin daha bulunduğunu dile getirdi.

İran Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi Başkan Yardımcısı Nasır Aslani'nin açıkladığı verilere göre, 83 milyon nüfusun en az yüzde 3,4'ünün uyuşturucu bağımlısı olduğu İran'da 64 bin kişinin de ileri seviyede uyuşturucu müptelası olduğu ve bunların tedavi görmeyi kabul etmediği biliniyor.

Uyuşturucu bağımlılığının topluma verdiği sosyal zararların yanısıra adli vakaları da artırdığına dikkat çeken İran Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi Başkan Yardımcısı Nasır Aslani, uyuşturucu ile mücadelenin İran'ın öncelikleri arasında bulunduğunu ifade etti.

İran'da uyuşturucu kullanımının yüksek oluşunu, uyuşturucu üretim merkezlerinden Afganistan'a komşu olmaya bağlayan İran Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi Başkan Yardımcısı Nasır Aslani, Afganistan'dan çıkan uyuşturucu maddelerin İran üzerinden dünya piyasasına aktarıldığını ve İran gençliğinin zehirlendiğini sözlerine ekledi.

Afganistan'da uyuşturucu üretimi

Afganistan'da üretilen uyuşturucu maddeler İran'a özellikle Sistan-Beluçistan sınırından getiriliyor.

İran güvenlik güçleri, Afganistan sınırında sıkça operasyon yapıyor ve yüksek miktarda uyuşturu madde ele geçiriyor.

Yorumlar (0)