İran'da 180 yolculu uçak düştü: Kurtulan yok!

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran'da Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkışından kısa süre sonra teknik sebeplerle düştü. Tahran'dan kalkan uçağın içinde 180 yolcu bulunuyordu.

DÜNYA 08.01.2020, 06:41 08.01.2020, 12:15

İran'da Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkışından kısa süre sonra teknik sebeplerden ötürü düştü.

İran devlet televizyonunun haberine göre Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı kısa süre sonra teknik arıza sebebiyle düştü.

Boeing 737 tipi yolcu uçağında 180 yolcunun olduğu bildirildi.

Çoğu hayatını kaybetti

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, İran'ın başkenti Tahran'da düşen Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağından çok az kişinin sağ kurtulabileceğini açıkladı.

İran devlet televizyonuna açıklama yapan İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, PS-752 sefer sayılı uçaktan çok az kişinin sağ kurtulma ihtimallerinin olduğunu ve yolcuların çoğunun yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Kurtarma timlerinin olay yerine ulaştığını açıklayan İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, yangının şiddeti sebebiyle çalışmaların zorlukla yapıldığını ifade etti.

Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mucteba Halidi de Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere İran'ın başkenti Tahran'daki Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kısa süre sonra yerel saatle 06.18'de teknik arıza sebebiyle düştüğünü açıkladı.

Uçakta 170 yolcu ve 10 mürettebattan oluşan 180 kişinin olduğunu aktaran Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mucteba Halidi, 22 ambulans ve 2 otobüs ambulans ile kurtarma ekiplerinin olay mahalline nakledildiğini belirtti.

Kurtulan yok

Tahran'da düşen Ukrayna Havayollarına ait yolcu uçağında bulunan 170 yolcu ve 10 mürettebattan sağ kurtulan kimsenin olmadığı duyuruldu.

Uyrukları

Uçakta mürettebat dahil 82 İran, 63 Kanada, 11 Ukrayna, 3 İngiltere ve İsveç vatandaşlarının bulunduğu bildirildi.

Yorumlar (0)