İran Covid-19 hastalarının tedavi masraflarının yüzde 90'ını karşılayacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Covid-19 hastalarının tedavi masraflarının yüzde 90'ını hükümetin karşılayacağını açıkladı.

DÜNYA 28.03.2020, 15:28 28.03.2020, 15:49

İran'da ki sağlık sistemini son 6 yılda çok güçlendirdiklerini belirten Ruhani, "Koronavirüse yakalanan ve hastanelere başvuran herkesin sağlık masraflarının yüzde 90'ını hükümet, sağlık sigortası yoluyla karşılayacak. Hasta masrafların sadece yüzde 10'unu ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Tahran'da düzenlenen Koronayı Önleme ve Mücadele Merkezi toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, koronavirüs salgınıyla ilgili son gelişmelerden bahsederken, bu yılki bütçenin yüzde 20'sinin 1 trilyon tümen (yaklaşık 406 milyon Türk lirası), Covid-19'la mücadeleye ayrılacağını açıkladı. Ağır yaptırımlara maruz kalmalarına rağmen bu durumun başkalarına şaşırtıcı gelebileceğini söyledi.

Ruhani yaptığı konuşmada,  "Eğer birisi koronavirüse yakalanıp gizlerse ve yakınlarına söylemezse büyük bir ihanet içerisinde olmuş olur." diyerek virüs semptomu gösteren birinin hemen hastaneye gitmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)