İran "çok büyük bir siber saldırı" engellediğini açıkladı!

İran, "büyük bir siber saldırıyı engellediğini" açıkladı.

DÜNYA 11.12.2019, 17:44
İran "çok büyük bir siber saldırı" engellediğini açıkladı!

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehromi, yabancı bir ülkenin büyük bir siber saldırısının engellendiğini açıkladı.

"Organize ve devlet destekli"

ABD, geçtiğimiz Ekim ayında İran'a siber saldırı düzenlediğini açıklamıştı. Bakan Cehromi, ülkesinin "oldukça organize ve bir devlet tarafından desteklenen" bir saldırıyla karşılaştığını ve ülkesinin siber güvenlik sistemlerinin bu saldırıyı engellediğini duyurdu. Cehromi, saldırının "çok büyük" olduğunu ve detayların daha sonra açıklanacağını açıkladı.

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı'nın Ekim ayında düzenlenen ABD siber saldırısına mı yoksa başka bir saldırıya mı değindiği henüz belli değil. ABD, Ekim ayında düzenlediği saldırının İran'ın "propaganda kabiliyetlerine yönelik olduğunu" söylemişti.

ABD, İran'a daha önce birkaç defa saldırmıştı

İran, geçtiğimiz Eylül ayaında Basra Körfezi'nde bulunan petrol ve gaz tesislerinin güvenliğini yeniden gözden geçridiğini ve ABD'nin muhtemel siber saldırılarına karşı siber güvenliğini de artıracağını açıklamıştı. İran, uzun yıllardır yabancı ülkelerden gelebilecek siber saldırılar için tetikte bekliyor. ABD ve İsrail, 2009 ve 2010 yıllarında İran'ın nükleer programına sızmayı başarmış ve uranyum zenginleştiren birkaç santrifüjü yok ettiğini açıklamıştı.

Yorumlar (1)
Pelin 4 yıl önce
Şu İranın tepesi atacak bir gün