İran can kaybında zirveyi gördü

Yeni tip koronavirüs nedeniyle İran'da son 24 saatte 200 kişi yaşamını yitirdi. Bu sayı, İran'ın en yüksek gördüğü can kaybı sayısı.

DÜNYA 07.07.2020, 14:10
İran can kaybında zirveyi gördü

Dün başkenti Tahran'da tanı kitleri bittiği için testlerin durdurulduğu haberi gelen İran'dan bir kötü haber daha geldi.

İran'da yeniden yükseliş gösteren Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle son 1 günde 200 kişi yaşamını yitirdi. Bu sayı, ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 199 Şubat'tan bu tarafa yaşanan en yüksek sayı olarak kayıtlara geçti.

Son 1 günde 200 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybının 11.931'e yükseldiğini açıklayan İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, 2637 yeni vaka tespit edilmesiyle de toplam vaka sayısının 245.688'e yükseldiğini bildirdi.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari

Tedavi altındaki hastalardan 3270'inin durumunun kritik olduğu bilgisini de veren İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, koronavirüsü yenerek taburcu edilenlerin toplam sayısını ise 207.000 olarak duyurdu.

İran'da şimdiye kadar toplam 1.846.793 test yapıldığı bilgisini de aktaran İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari, kırmızı bölgeleri Buşehr, Doğu ve Batı Azerbaycan, Huzistan, Hürmüzgan, Kirmanşah, Kürdistan, Rezevi Horasanı ve İlam eyaletleri olarak açıklarken; riskli bölgeleri ise Tahran, İsfahan, Gülistan, Hemedan, Erdebil, Elburz, Mazenderan, Kirman, Yezd, Sistan-Beluçistan ve Zencan eyaletleri olarak açıkladı.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sima Sadat Lari

İran'da koronavirüsün ülkede yayılmaya başladığı tarihten bu yana günlük en yüksek ölü sayısı pazar günü 163 olarak kaydedilmişti.

Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

Yorumlar (0)