İran askeri Aliyev'i nişan aldı!

İran Devrim Muhafızları ordusuna bağlı bir keskin nişancı, Azerbaycan-İran sınırında bulunan Hüdaferin’i eşi ile birlikte ziyaret eden Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i keskin nişancı silahı ile izleyip hedefe oturttu. Aliyev'i tehdit anlamına gelen bu skandal takibin fotoğrafları pervasızca sosyal medyada da servis edildi. Skandalın en acı tarafı ise nişana oturtulduğu sırada İlham Aliyev'in söylediği sözler...

DÜNYA 18.11.2020, 08:30 18.11.2020, 15:40
İran askeri Aliyev'i nişan aldı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Başkomutanı İlham Aliyev, terör devleti Ermenistan’ın işgal altındaki Azerbaycan'ın öz topraklarında 30 yıla yakın yaptığı yıkımları yerinde gördü ve yüreğinin acıdığını söyledi.

Tüm bu yıkımlar sebebiyle Ermenistan'ın uluslararası mahkemelerde hesabını vereceğini belirten Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, önceki gün, eşi Mihriban Aliyeva ile birlikte muzaffer Azerbaycan ordusunun işgalden azat ettiği Cebrail ve Fuzuli illerine ziyarette bulundu.

Aliyev, önce Fuzuli kenti ile Şuşa kenti arasında yapılacak yeni dev yolun temel atma törenine katılarak burada tarihî bir konuşma yaptı.

İran tarafından keskin nişancı silahlı tehdit!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı İlham Aliyev’in ziyareti esnasında skandal bir olayın yaşandığı ortaya çıktı.

İran Devrim Muhafızları ordusu, İlham Aliyev ve eşi Mihriban Aliyeva'nın İran sınırındaki tarihî Hudaferin köprüsü ziyareti esnasında keskin nişancı silahı dürbününden alınmış görüntülerini paylaştı.

Devrim Muhafızları Ordusu'nun sayfalarından da yayınlanan görüntülerde İlham Aliyev’in nişangâh merkezine oturtulduğu net bir şekilde görülüyor. Nişangâh kılavuz çizgilerini inceleyen askerî uzmanlar ise görüntülerdeki silahın SSCB yapımı Dragunov uzun menzilli keskin nişancı tüfeği olduğuna dair değerlendirmelerde bulunuyor.

Nişan alındığı sırada Aliyev ne diyordu?

Skandalın bir de trajikomik tarafı bulunuyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu mensubu keskin nişancının Dragunov uzun menzilli keskin nişancı tüfeğini doğrultarak nişangâha oturttuğu İlham Aliyev, bu çirkin tehdidin yapıldığı sırada Hudaferin köprüsünü işaret ederek "Burası Azerbaycan-İran sınırıdır, dostluk sınırıdır" diyordu.

Yorumlar (0)