İran: Al birini, vur ötekine!

ABD istihbaratının "Rusya ve İran, ABD Başkanlık seçimlerine müdahale ediyor" iddiasına İran'dan tatmin edici bir cevap geldi: İkisinin de bir farkı yok!

DÜNYA 22.10.2020, 15:20 25.10.2020, 18:39
İran: Al birini, vur ötekine!

İran, Amerikan istihbarat kurumları FBI ve DNI'ın "Rusya ve İran'ın ABD 59. Başkanlık Seçimlerine müdahale girişimleri tespit edildi" açıklamasına sert tepki göstererek, Tahran yönetimi için Donald Trump ile Joe Biden'ın hiçbir farkının bulunmadığını bildirdi.

ABD istihbarat kurumları FBI (Federal Soruşturma Bürosu) ile DNI'ın (Ulusal İstihbarat Direktörlüğü) başkanları (FBI Direktörü Chris Wray ve DNI Direktörü John Ratcliffe) tarafından yapılan ortak basın toplantısındaki açıklamalarına öfkelenen Tahran yönetimi, diplomatik ilişkileri bulunmadığı için Washington-Tahran ilişkilerine bakan İsviçre'nin Tahran Büyükelçisi'ni Dışişleri'ne çağırdı.

ABD'nin suçlamalarını ve raporlarını "uydurma, beceriksiz ve hileli rapor" olarak nitelendiren İran Dışişleri Bakanlığı, mevcut iki adaydan (Donald John Trump, Joe Biden) hangisinin Beyaz Saray'a oturacağının İran yönetimi için hiçbir fark oluşturmadığını bir kez daha vurguladıklarını belirtti.

Trump

Trump yönetimi, İran'a karşı "azami baskı" politikası yürütüyor. Bu nedenle İran ekonomik anlamda tarihinin en zor dönemini yaşıyor.

Biden

Joe Biden ise "Başkan olursam, Başkan Yardımcısı olduğum dönemde İran ile imzalanan nükleer anlaşmaya geri döneceğim" demişti.

Tahran, her iki adayın da İran için kötü olacağını, ikisi arasında hiçbir farkın bulunmadığını bir kez daha vurgulamış oldu.

Yorumlar (0)