İran: ABD'ye, Trump'ın unutamayacağı bir ders verilecek

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, "ABD, İran'ın kırmızı çizgisini aştı. ABD'ye Trump'ın ve tüm başkanlarının hatırlayacağı bir ders vereceğiz" dedi.

DÜNYA 03.01.2020, 15:11
İran: ABD'ye, Trump'ın unutamayacağı bir ders verilecek

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nin, İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürerek, "İran'ın kırmızı çizgisini aştığını ve yakın zamanda kararlı bir yanıt alacağını" bildirdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin devlet televizyonunda açıklamalarda bulunan İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, Kasım Süleymani'nin İran'ın gücünün sembolü olduğunu belirterek, "İran, Kasım Süleymani'nin intikamını almayı kendini savunmak ve onurunu korumak için bir hak kabul ediyor. Rehber (İran lideri Ayetullah Ali Hamaney), bize savaş peşinde olmadığımızı söylemişti. Ancak ABD, İran'ın kırmızı çizgisini aştı. Kuşkusuz kararlı bir cevap alacak." dedi.

Amerika'nın İran'ın ulusal güvenliğini hedef aldığını söyleyen İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, "Amerika'ya, ABD Başkanı Donald Trump'ın ve tüm başkanlarının hatırlayacağı bir ders vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)