İran: ABD'ye karşı Çin'i destekliyoruz!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "ABD ile yaşadığı ekonomik savaşta Çin'i destekliyoruz. İran 'Tek Çin' politikasını da ciddi ve güçlü bir şekilde savunmaktadır" dedi.

DÜNYA 25.08.2019, 17:05
İran: ABD'ye karşı Çin'i destekliyoruz!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika ile ticaret savaşında Çin'i desteklediklerini ve "Tek Çin" politikasını da ciddi ve güçlü bir şekilde savunduklarını kaydetti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Pekin'e yapacağı ziyaret öncesi İngilizce yayın yapan Çin merkezli Global Times Gazetesi için kaleme aldığı makalede Tahran-Pekin ilişkilerini değerlendirdi.

Çin ve İran'ın dünya barışı ve güvenliği için iletişim halinde olması gerektiğini vurgulayan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif,  "Amerika ile yaşadığı ekonomik savaşta Çin'i destekliyoruz. İran 'Tek Çin' politikasını da ciddi ve güçlü bir şekilde savunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Pekin'in İran ekonomisi için önemli bir ortak olduğunu kaydeden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, iki ülkenin aşırıcılık ve terörle mücadele gibi birçok alanda iş birliği yaptığını ve aynı görüşleri paylaştığını belirtti.

Çin ve İran'ın, İpek Yolu'nu canlandırarak, kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirmek istediğini belirten İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "İran, 'Tek Çin' ilkesinin kazanımlarına ve 'tek ülke iki sistem' politikasına değer vererek Çin'in içişlerine her türlü müdahaleyi reddetmektedir." açıklamasında bulundu. 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Doğu Asya turu kapsamında bugün Çin'e yapacağı ziyaretin ardından Japonya ve Malezya'da temaslarda bulunacak.

Yorumlar (0)