İran: ABD'ye güvenmiyoruz, onlardan yardım istemeyeceğiz!

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleye ilişkin, "ABD’li yetkililerden gelen hiçbir açıklamaya güvenmiyoruz. O nedenle hiçbir zaman onlardan yardım istemeyiz." açıklamasını yaptı. 

DÜNYA 06.04.2020, 16:20 06.04.2020, 16:21
İran: ABD'ye güvenmiyoruz, onlardan yardım istemeyeceğiz!

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi, video konferans aracılığıyla düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Musevi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile savaşan tüm ülkelerle beraber olduklarını ve kimsenin acısından mutluluk duymadıklarını kaydederek, "Her ne kadar bazı ülkeler bu konuyu siyasileştirerek bundan yararlanmaya çalışmış olsalar da İran milleti bunu yapmayacak." ifadelerini kullandı. 

İran'ın yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede aldığı tıbbi yardımlara dikkat çeken Musevi, "30 ülke, sivil toplum kuruluşu ve yabancı ülkelerde yaşayan İranlılar, büyükelçilikler üzerinden koronavirüs ile mücadele için bizlere yardımlarını gönderdiler. Hepsine teşekkür ediyoruz." dedi. 

Musevi, salgın ile birlikte ülkeler arasında küresel bir birlikteliğin oluştuğunu belirterek, İran’a yönelik yaptırımların kaldırılması amacıyla başlatılan kampanyalara değindi.

"Bu kampanyaları düzenleyenlere de ayrıca teşekkür ederiz." diyen Musevi, ABD makamlarının söz ve davranışlarında büyük çelişkiler olduğunu da kaydetti. 

"Yaptırımları durdurmuyorsanız en azından yardımların ülkeye gönderilmesine engel olmayın"

Musevi, kendileri için önemli olan şeyin yaptırımların kaldırılması olduğunu ifade ederek, "Israrla yaptırımların hukuksuz ve zalimce olduğunu tüm dünyaya duyurarak yaptırımları sona erdirin çağrısı yaptık. Yaptırımları durdurmuyorsanız en azından yardımların ülkeye gönderilmesine engel olmayın. Tüm ülkelerden ABD’yi dinlememelerini ve ona uymamalarını istiyoruz." diye konuştu. 

"ABD'den hiçbir zaman yardım istemeyiz"

İran’ın hiçbir zaman ABD’den yardım istemediğini ve istemeyeceğini aktaran Musevi, "ABD’li yetkililerden gelen hiçbir açıklamaya güvenmiyoruz. O nedenle hiçbir zaman onlardan yardım istemeyiz." şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)