"İran, ABD askerlerini bilerek ıskaladı" iddiası!

Kasım Süleymani'nin öldürülmesinin ardından misilleme olarak Irak'taki ABD üslerinin vurulmasına ilişkin yeni bir iddia ortaya atıldı.

DÜNYA 08.01.2020, 17:04
"İran, ABD askerlerini bilerek ıskaladı" iddiası!

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin ABD'nin operasyonu sonucu öldürülmesine karşılık olarak Irak'taki ABD üslerinin vurulmasına ilişkin peş peşe açıklamalar geliyor. 

CNN International'da yer alan haberde, Donald Trump yönetiminde "İran'ın ABD askerlerinin olduğu yerleri bilerek ıskaladığına" ilişkin düşüncenin arttığı bildirildi. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Irak'taki Ayn el-Esad hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurmuştu. Bunun üzerine İran devlet televizyonu, General Kasım Süleymani'nin intikamı kapsamında ABD'nin Irak'ta bulunan el-Esad ve Erbil üslerine 15 füze fırlatıldığı ve 80 Amerikan askerinin öldüğü bilgisini paylaşmıştı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Irak'taki 2 Amerikan üssüne İran tarafından yapılan saldırılara ilişkin, "İran'dan fırlatılan füzeler Irak'taki 2 askeri üssü hedef aldı. Zayiat ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar her şey yolunda." açıklamasında bulunmuştu. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Amerika Süleymani'nin elini kesebilir fakat İran buna bacağını keserek yanıt verecek. General Süleymani, IŞİD, El Nusra ve El Kaide'ye karşı kahramanca savaştı. Eğer terörle mücadelesi olmasaydı şimdi Avrupa başkentleri büyük bir tehlikede olurdu. Süleymani'nin suikastine ilişkin son cevabımız ABD güçlerini bölgeden göndermemiz olacak." ifadelerini kullanmıştı. 

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, "İran'ın Amerikan üslerine saldırı haberini önceden aldık. Bu saldırının, sadece Amerikan askerlerinin bulunduğu bölgeleri kapsayacağı belirtildi. Fakat saldırılacak noktalar hakkında bilgi verilmedi." demişti. Abdulmehdi, bunun üzerine saldırı bilgisini kendisinin de Amerika'ya ulaştırdığını kaydetmişti. 

Yorumlar (0)