İran 2021'in 4. tatbikatını başlattı!

İran 2021 yılının ilk 19 gününe 4 büyük tatbikat sığdırdı. İran, geçtiğimiz gün düzenlediği balistik füze ve İHA tatbikatı sonrası Umman Denizi kıyısında başka bir askerî tatbikata başladı.

DÜNYA 19.01.2021, 15:46 20.01.2021, 16:52
İran 2021'in 4. tatbikatını başlattı!

ABD'nin 46. Başkanı olarak Joe Biden'ın seçimleri kazanması sonrası askerî tatbikatlarını yoğunlaştıran İran Ordusu, İran'ın güneydoğusunda bulunan Umman Denizi kıyısında yen alan Mekran sahilinde başka bir askerî tatbikata başladı.

Mekran sahilinde gerçekleştirilen askerî tatbikatta; özel kuvvetler, acil müdahale ekipleri ve hava indirmeden oluşan askerî birlikler görev aldı.

İran Ordusu'nun Genel Komutanı Tümgeneral Abdurrahim Musevi'nin izlediği tatbikatta İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Keyumers Haydari ve diğer üst düzey askerî yetkililerin de hazır bulunduğu bildirildi.

Umman Denizi kıyısında gerçekleştirilen tatbikatın amacını açıklayan Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Keyumers Haydari, "Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı askerî birliklerimizin hücum gücünü ve hareket kabiliyetini değerlendirmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Peş peşe askerî tatbikatlar

Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'le arasının hayli gergin olduğu son haftalarda peş peşe askerî tatbikatlar gerçekleştiren İran, 5 Ocak 2021 tarihinde Simnan eyaletinde bir alanda yüzlerce İHA (insansız hava aracı) ile "saldırı tatbikatı" gerçekleştirmişti.

13 Ocak 2021 tarihinde de İran ordusu, Hint Okyanusu ve Umman Denizi'ni kapsayan geniş bir alanda İran donanmasına bağlı savaş gemileriyle, füzelerle ve denizaltılarla "manevra tatbikatı" yapmıştı.

Son olarak 15 Ocak 2021 tarihinde İran'ın orta bölgesinde yer alan Kevir Çölü’nü askerî tatbikat alanı olarak belirleyen İran Devrim Muhafızları Ordusu, burada İHA ve balistik füzeler kullanarak geniş çaplı tatbikat düzenlemişti. Tatbikatta orta menzilli balistik füzeler dışında uzun menzilli balistik füzeler de denenmişti.

Yorumlar (0)