Irak’ta Türk askerlerinin başına çuval geçirten “Çuvalcı General” öldü 

Irak’ta görev yapan Türk askerlerinin başına çuval geçirtmekle tanınan, Irak savaşının kilit ismi ABD’li eski Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Oriderno, 67 yaşında kansere yenik düştü.  

DÜNYA 10.10.2021, 09:41
Irak’ta Türk askerlerinin başına çuval geçirten “Çuvalcı General” öldü 

Türkiye ve ABD arasında hiç sönmeyecek gerilim ateşini yakan “çuval krizinin” mimarı ABD eski Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno, 67 yaşında öldü. Irak savaşında ABD’li askerlere komutanlık eden Odierno, kanser tedavisi görüyordu. 



Herkes onu 2003 senesinde tanıdı 

2003 senesindeki savaş durumunda Irak’taki Türk askerlerinin başına çuval geçiren birliğin komutanı olan Odierno, önce Türk basınında sonra da dünya genelinde “çuvalcı general” olarak tanınmaya başlamıştı. 

Irak'ta tam 3 kez görev yapan Odierno, Iraklı sivilleri evlerinden sokaklara sürükleyen, evlerinin ve dükkanlarının kapılarını kıran, Ebu Gureyb Cezaevi’nde pek çok tecavüz ve işkence olayına imza atan 4. Piyade Tümeni’nin komutanıydı. 



“Saddam, sıçan gibi yakalandı” 

Zalimlikleri ile tanınan Odierno, Irak’ın devrik lideri Saddam Hüseyin’i yakaladığında ise “Sıçan gibi yakalandı çünkü direnemeyeceği bir çukurun dibindeydi.” ifadelerini kullanmıştı. Odierno'nun bu sözleri dünya basınında günlerce yankı uyandırmıştı. 

Yorumlar (0)