Irak’ta kum fırtınası hayatı felç etti, uçuşlar durduruldu

Irak’ı büyük bir etki gösteren kum fırtınası sebebiyle uçak seyahatlerinin durdurulması sağlanırken, başşehir olan Bağdat'ta ise nefes darlığı yaşayan 600'den fazla kişi hastaneye gönderildi.

DÜNYA 05.05.2022, 14:36 06.05.2022, 09:24
Irak’ta kum fırtınası hayatı felç etti, uçuşlar durduruldu

Irak’ta dün akşam vakitlerinde meydana gelen Anbar kentinden başlayarak tüm ülkeyi etkileyen kum fırtınası sebebiyle Süleymaniye, Necef, Bağdat ve Necef havalimanlarında uçakların görüş mesafesinde yaşanan sorun sebebiyle uçuşların durdurulması kararı verildi. Başşehir olan Bağdat’taki Yermuk Eğitim Hastanesi yetkililerince gerçekleştirilen bildirimde, kum fırtınası sebebiyle 600’den fazla vatandaşın nefes darlığı yaşaması sonucu hastaneye götürüldüğü ve kişilerin çoğunun sağlık durumunun normal olduğu açıklandı.

Sağlık birimleri alarma geçti

Meydana gelen kum fırtınası sebebiyle herhangi bir ölüm olayının yaşanmadığına vurgu yapılan bilgilendirmede, sağlık birimlerinin alarm haline geçtiği belirtildi. Hastanelere götürülenlerin büyük bir kısmını güvenlik birimleri personeli olduğunu açıkladı.

Yaşanan kum fırtınasının terör örgütü DEAŞ tarafından fırsat bilinmesi durumuna karşı yapılabilecek her türlü saldırıyı önleyebilmek adına güvenlik birimleri teyakkuza halini aldı.

Irak’ta geçtiğimiz ayda 5 kere yaşanan kum fırtınası sebebiyle Uluslararası Bağdat Havalimanı’nda uçuşlar 2 defa daha durdurulma kararı alınmıştı.

Yorumlar (0)