Irak’ta havalimanına 6 füzeyle saldırı düzenlendi 

Irak’ta bulunan Uluslararası Bağdat Havalimanı’nın sivil bölgesine 6 füzeyle saldırı düzenlendi. Apronda bulunan sivil uçaklardan biri zarar gördü. Yaralı ya da ölü sayısıyla ilgili açıklama yapılmadı.  

DÜNYA 28.01.2022, 12:20 30.01.2022, 09:07
Irak’ta havalimanına 6 füzeyle saldırı düzenlendi 

Bu sabaha karşı Irak’ta büyük ses getiren, şiddetli bir saldırı düzenlendi. Başbakanlığa yakınlığı ile tanınan bir haber sitesinden aktarılan bilgiye göre Uluslararası Bağdat Havalimanı’na füzeli saldırı düzenlendi.  



6 füze fırlatıldı 

6 füzenin aynı anda fırlatıldığı havalimanının güncel durumu hakkında bilgi verilmezken apronda bulunan boş sivil uçaklardan birinin zarar gördüğü ifade edildi. O sırada havalimanında kaç kişinin olduğu ya da ölü ve/veya yaralı olup olmadığı bilinmiyor. 



Saldırıyı üstlenen olmadı 

Havalimanının sivil kanadı olan bölgeye düzenlenen saldırı Irak hükümeti tarafından kınanırken faaliyeti şimdiye kadar üstlenen olmadı. Öte yandan saldırının, son seçimleri kaybeden İran destekli silahlı örgütler tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor. Zira örgüt ve yanlıları, seçimlerin kaybedilmesinin ardından Bağdat’taki yeşil bölgeye onlarca saldırı düzenlemişlerdi. 

Yorumlar (0)