Iraklı çobanlar DEAŞ gömüsü buldu

Iraklı çobanların ülkenin batısındaki çöl bölgesinde DEAŞ üyesi teröristler tarafından gizlenen 25 milyon dolarlık gömüyü bulduğu öğrenildi.

DÜNYA 30.10.2019, 17:54
Iraklı çobanlar DEAŞ gömüsü buldu

Hafta sonunda İdlib'de düzenlenen bir operasyonla öldüğü ilan edilen DEAŞ elebaşı Ebubekir el Bağdadi'nin akrabası Muhammed Ali Sacid, El Arabiya televizyonuna açıklamalarda bulundu.

DEAŞ, bölgede etkili olduğu dönemde petrol satışı, vergi toplama ve yağmalama gibi faaliyetlerden çok ciddi miktarda maddî kaynak elde etmişti.

Militanların gücünü yitirmesi sonrasında bu kaynaklara ne olduğunu anlatan Sacid, kendisinin ve diğer üst düzey DEAŞ üyelerinin 25 milyon dolar değerindeki altın, gümüş ve parayı çöle gömdüğünü açıkladı.

Sacid, yeraltına gizledikleri gömünün büyük bir bölümünün bölgedeki çobanlar tarafından bulunarak yağmalandığını ifade etti.

"Bağdadi operasyonu göremedi"

Bu arada Sacid, Bağdadi'nin yüksek güvenlik önlemleri aldığından dolayı kendisine yönelik bir operasyon düzenleneceğini göremediğini söyledi.

Sacid, "o, yeraltında 8 metre yüksekliğinde, 5-6 metre genişliğinde bir tünelde yaşıyordu. Yaşadığı yerde kütüphanesi, dinî kitapları ve Kuran-ı Kerim vardı. Saklanma durumu iyiydi." şeklinde konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi'nin ölü ele geçirildiğini açıklamıştı.

"Bağdadi vahşi bir şiddet yanlısıydı ve vahşet içinde öldü. Bir köpek ve bir korkak gibi öldü." diyen Trump, operasyon için Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a da teşekkür etmişti.

Yorumlar (0)