Irak, Türkiye'yi BM'ye şikayet etmeye hazırlanıyor

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Sahhaf Türkiye'nin Irak'ta yaptığı operasyonlardan şikayette bulunarak gerekirse BMGK'ya gitme tehdidinde bulundu.

DÜNYA 05.07.2020, 20:46
Irak, Türkiye'yi BM'ye şikayet etmeye hazırlanıyor

Irak'ta Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Sahhaf, Türkiye'nin Irak'ta yaptığı askeri operasyonlara son vermesi için BMGK ve Arap Birliği'ne başvurabileceklerini ifade ederek ellerinde ekonomik etki araçları olduğunu iddia etti.

BM Güvenlik Kurulu'na Türkiye'yi şikayet etmek için Irak hazırlık içinde

Ahmed Sahhaf yaptığı açıklamada, Irak'ın bu sorunu görüşmesi için BMGK'yı acil toplanmaya çağırabileceği ifade edilerek, İslam İşbirliği Örgütü, Arap Birliği ve diğer kurumlara başvurabileceğini açıkladı.

Türkiye'ye ekonomik de dahil olmak üzere diğer etki araçlarına sahip olduklarını iddia eden sözcü, Irak'ta onlarca Türk yatırım ve ekonomik şirketi bulunduğunu söyleyerek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yılda 16 milyar doları geçtiğini söyledi.

Iraklı diplomat, Türkiye'nin Irak topraklarında hükümetle koordine bir şekilde olmadan askeri operasyonlarını gerçekleştirdiğini söyleyerek sınır bölgesinde gerilimin tırmandığını ifade etti.

Yorumlar (0)