Irak'tan ABD askerlerine onay yok!

Irak'ta başbakanlığa bağlı ofis, Suriye'den çekilen ABD askerlerine yönelik bir açıklamada bulundu. ABD askerlerinin Irak'ta kalması için onay verilmediği ifade verildi.

DÜNYA 22.10.2019, 12:45
Irak'tan ABD askerlerine onay yok!

Irak yönetimi, Suriye'den çekilerek Irak'a giriş yapan ABD askerlerinin ülkede kalmayacağını duyurdu. 

Irak Başbakanlığına bağlı Güvenlik Medyası Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den çekilen ABD askerlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) topraklarına girip sonra ülke dışına çıkmak için onay aldığı kaydedildi.

Söz konusu açıklamada, "Suriye'den gelen bu güçlerin (ABD askerleri) Irak'ta kalması için ise hiçbir onay söz konusu değil." ifadesine yer verildi. 

Ne olmuştu?

Dün Amerikan askerlerini taşıyan zırhlı araçlar ve askerî ekipman tırları, Suriye sınırında bulunan Simelka Kapısı'ndan Irak'a giriş yapmıştı.

Askerî birliklerin, ABD'nin Enbar'daki Ayn'ul Esed ile Uluslararası Erbil Havalimanı üslerine yerleşeceği ileri sürülmüştü. 

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, iki gün önce yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın kararıyla Suriye'den çekilen bin civarındaki Amerikan askerinin Irak'ın batı bölgelerine gönderileceğini ifade etmişti.

Yorumlar (0)