"Irak'taki şiddet dalgası kontrolden çıkmadan durdurulmalı"

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell, Avrupa Parlamentosu'nda ABD ve İran arasında Irak toprakları üzerinde yaşanan gerginlik hakkında konuştu.

DÜNYA 14.01.2020, 23:20
"Irak'taki şiddet dalgası kontrolden çıkmadan durdurulmalı"

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) ABD ve İran arasında Irak toprakları üzerinde yaşanan gerginlik hakkında konuştu.

AP'nin Strazburg'da düzenlenen genel kurulunda konuşan Borrell, ABD ve İran arasındaki gerginlik için "Irak'taki şiddet dalgası, tekrar kontrolden çıkmadan durdurulmalı" diye konuştu.

Yeni bir göç dalgasından endişeleniliyor

Yüksek Temsilci Borrell, Irak'taki gelişmelerin istikrarsızlığa, istikrarsızlığın ise DEAŞ terör örgütüne karşı verilen mücadeleye zarara yol açabileceğini söyledi ve böylelikle daha çok sivilin göç etmek zorunda kalabileceğini belirtti.

Düşen uçakla ilgili soruşturmaya da değindi

Josep Borrell, İran'ın başkenti Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları uçağına da değinerek olayı bir "trajedi" olarak nitelendirdi ve İran'a uluslararası işbirliğine açık olması ve soruşturmayı büyük bir hassasiyetle yürütmesi için çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)