Irak'ta tansiyon hâlâ yüksek: 100 ölü

Irak'ta başkent Bağdat başta olmak üzere birçok farklı şehirlerde düzenlenen protesto gösterilerinde bilanço gittikçe ağırlaşıyor. Son bilgilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 100'ü bulurken yaralı sayısı 2 binin üzerinde. 

DÜNYA 05.10.2019, 09:23
Irak'ta tansiyon hâlâ yüksek: 100 ölü

Irak Sağlık Bakanlığından bir yetkilinin yaptığı açıklamada yaralılar arasında durumu kritik olanların olduğunu ve insanların hapse girme korkusuyla yaralılar için sağlık görevlilerini rahatlıkla çağıramadığını ya da sağlık kuruluşlarına götüremediğini ifade etti.

Ölenler arasında kolluk kuvvetlerinden de insanlar olduğu belirtiliyor. 

Hastanelerde de servislerin şiştiği ve yaralılara yardım yapılacak yeterli ekipmanın kalmadığı bildiriliyor. 

"Abdülmehdi istifa"

Irak'ta halk, gösterilerin ilk gününde altyapı ve kamu servislerinin eksikliğini protesto etmek için sokaklara dökülse de gün geçtikçe eleştirilerin boyutu arttı ve Adil Abdülmehdi hükûmetinin istifası isteniyor. 

Göstericiler emniyet güçlerinin gerçek mermi kullanmasıyla can kayıpları yaşandığını belirtirken emniyet güçleri de kimliği belirlenemeyen nişancı ya da nişancıların hem kendilerini hem de protestocuları yaraladığını ya da öldürdüğünü öne sürüyor.

Sosyal medya üzerinden sağlanan örgütlenme ile 1 Ekim'de sokağa çıkan Iraklılar, başta Bağdat olmak üzere Nasıriye, Amara, Hilla, Basra ve Kerkük gibi şehirlerde gösterilerine devam ediyor. 

Yorumlar (0)