Irak'ta ordu protestocuların yanında olacak

Irak'ta dün akşamki saldırılar sonucunda ölü sayısı 23'e yükseldi. Askerî kaynaklar protestocuların güvenliği için ordunun Bağdat'a gireceğini duyurdu.

DÜNYA 07.12.2019, 16:35
Irak'ta ordu protestocuların yanında olacak

Irak'taki polis ve sağlık kaynakları, Cuma gecesi Bağdat'ın ana protesto yerinde silahlı adamların saldırısı sonrası ölü sayısının 23'e yükseldiğini söyledi.

Yetkililer, Tahrir Meydanı yakınlarındaki hükûmet karşıtı protestocuları silah ve bıçaklarla hedef alan kimliği belirsiz kişilerin 127'den fazla kişinin yaralandığını söyledi. Ölüler arasında üç de polis yer alıyor.

Kimliği belirsiz saldırganların bugün de konvoylar hâlinde protestoculara ateş açtığı bildiriliyor.

Ordu protestocuları koruyacak

Irak askerî yetkilileri de dün akşam Tahrir Meydanı'ndaki saldırıların ardından ordunun gösterileri korumak maksadıyla başkent Bağdat'a konuşlanacağını açıkladı.

Sistemin değişmesini istiyorlar

Binlerce Iraklı, Tahrir Meydanı ve yakınındaki üç köprüyü işgal ederek haftalardır mevcut siyasi sistemin değişmesi için haftalardır protesto gösterilerinde bulunuyorlar.

Başbakan istifa etmişti

Olaylar, başkentin haftalardır gördüğü en şiddetli eylemlerden biri ve Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi'nin iki aylık hükûmet karşıtı protestolardan sonra istifa edeceğini söylemesinden sonra böyle olayların patlak vermesi kamuoyunda büyük soru işaretleri oluşturuyor.

Yorumlar (0)