Irak Kürdistanı Özerk Yönetimi'den "Barış Pınarı" tasarısı

Irak Kürdistanı Özerk Yönetimi Meclisi, Barış Pınarı Harekâtına ilişkin 12 maddelik tasarıya onay verdi. Tasarıda "savaşın durması için siyasi ve diplomatik baskılarını arttırmalı” denildi.

DÜNYA 15.10.2019, 23:17
Irak Kürdistanı Özerk Yönetimi'den "Barış Pınarı" tasarısı

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik saldırılarına kınama getiren Meclis kararında, "Sivil halkın can ve mal ile sivil toplum kuruluşlarının güvenliği sağlanmalı. Birleşmiş Milletler, uluslararası kuruluşlar ve bölgedeki kurumlar Rojava’ya yönelik saldırılar ve savaşın durması için siyasi ve diplomatik baskılarını arttırmalı” ifadelerine yer verildi.

Meclis açıklamasında "Parlamento, yaşananlar, radikal grupların yaptıklarından ve Efrin’de meydana gelen insan hakları ihlalleri ve demografik değişimin tekrarlanmasından endişe duyuyor. Efrin’de yaşananların Serê Kaniyê, Grê Spî ve Kobani’de tekrarlanmaması için radikal grupların engellenmesi için yoğun çaba gösterilmeli" değerlendirmesi yapıldı.

Meclis, siyasi ve ideolojik ayrılıkların bir kenara bırakılarak Kürt halkının çıkarları için ortak bir çalışma etrafında bir araya gelmeleri gerektiğini kaydetti.

Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil de Suriye’nin kuzeyinden gelecek sığınmacılar için hazırlık yaptıklarını belirtti.

Yorumlar (0)