Irak'ın başkenti Bağdat'ta iki bombalı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Irak’ın Bağdat Operasyonlar Komutanlığından yapılan açıklamada, kent merkezinde  iki ayrı patlama gerçekleşti ve bombalı saldırıda çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu kaydedildi.

DÜNYA 21.01.2021, 12:59 22.01.2021, 09:36 Hanife
Irak'ın başkenti Bağdat'ta iki bombalı saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, kent merkezi Tayaran’da iki ayrı patlama meydana geldiği bildirildi.



Aktarılan bilgide, iki patlamanın da toptan ticaretin yapıldığı noktada yaşandığı,  ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.



 32 ölü, 110 yaralı 

32 kişinin yaşamını yitirdiği 110 kişinin de yaralandığı Tayaran Meydanı'ndaki patlamanın,  bir intihar saldırısı olduğu vurgulandı.



Güvenlik güçleri, patlamanın ardından bölgeye giden yolları kapatırken,  henüz saldırıyı üstlenen olmadı.

İran Dışişleri Bakanı Zarif: Saldırların hedefi ABD başkanını tuzağa düşürmek

Twitter’dan olaylara ilişkin açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Irak'ın başkenti Bağdat'taki saldırılar ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Biden’a yaptığı yalakalıkların ortak amacının, ”ABD'de bir başkanı daha tuzağa düşürmek, bu şekilde Amerikalıların canını ve malını İran karşıtlığıyla heder etmektir “ diyerek İran'a karşı ortaya konulan aşağılık planların başarısız olacağının altını çizdi. 

Patlama Öncesi Önemli Gelişmeler 

Irak’taki patlamadan bir gün önceki önemli gelişmelerden biri Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Bağdat ve Erbil'de Irak merkezi ve bölgesel yönetim liderlerinin de olduğu 8 önemli görüşme yaptı.



Akar Irak'ın başkenti Bağdat'ta sırasıyla Irak Savunma Bakanı Cuma Anad Sadun El Cuburi, Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ve Irak İçişleri Bakanı Osman Ali Ferhud El Ganimi'yle; IKBY'nin başkenti Erbil'de ise sırasıyla KDP lideri ve eski IKBY Başkanı Mesud Barzani, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yle görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, Türkiye-Irak ve Türkiye-Erbil iş birliği ve güvenlik konuları ele alındı.



Bir diğer önemli gelişme ise ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın yemin töreni gerçekleşti. Biden yemin törenin ardından ayağının tozuyla 17 kararnameye imza attı.

İmza atığı bu kararnameler arasında; Trump yönetiminin geri çekildiği Paris İklim Anlaşması ve DSÖ'ye (Dünya Sağlık Örgütü) tekrar katılmaya yönelik başkanlık kararnameleri yer aldı. Kararnameler arasında yine Trunp’ın onayladığı, bazı Müslüman ülkelere uygulanan seyahat kısıtlamasını kaldırdı.
 

Yorumlar (0)