Irak için kesenin ağzını açan BAE'den 3 milyar dolarlık yatırım sözü

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), tarafından dünya kamuoyuna yapılan açıklamada Irak'ta farklı sektörlerde 3 milyar dolarlık yatırım yapılacağı bildirildi.

DÜNYA 05.04.2021, 15:41 06.04.2021, 09:22
Irak için kesenin ağzını açan BAE'den 3 milyar dolarlık yatırım sözü

Söz konusu açıklamada BAE ve Irak arasında sağlanan anlaşmalar çerçevesinde işbirliğinin daha da güçlendirilmesi amacıyla böyle bir karar alındığı vurgulandı.

BAE-Irak İş Konseyi kurulacak

İki ülke arasında varılan anlaşmalar doğrultusunda ikili ilişkileri daha da güçlendirmek maksadıyla ayrıca BAE-Irak İş Konseyi kurulacağı da ifade edildi.

Abu Dabi’ye ziyarette bulunan Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin burada yaptığı temaslar neticesinde ülkeler arası önemli başlıklar gündeme getirilerek önemli anlaşmalara imza atıldı. Varılan anlaşmalara göre ise BAE, Irak2ın ekonomik büyümesine katkıda bulunmak için Irak’ta çeşitli alanlarda 3 milyar dolarlık yatırımlarda bulunacak.

İbadethanelerin imarına destek sürdürülecek

Irak’ta DEAŞ terör örgütü tarafından saldırıları sonucu harabeye dönen Musul’daki Büyük Nuri Camisi, Hadba Minaresi ile birkaç kilisenin daha yeniden imarına yönelik BAE tarafından yapılan desteklerin ise devam edileceği duyuruldu.

Ayrıca iki ülke arasında istihbarat paylaşımı ve güvenliğin güçlendirilmesi konusunda da işbirliği adımları atıldığı kaydedildi.

Yorumlar (0)