Irak Başbakanı'nın evine hava saldırısı düzenlendi!

Irak Başbakanı Mustafa El Kazımi’nin evine, patlayıcı yüklü insansız hava aracıyla saldırı yapıldı. Kazımi yapılan saldırıdan yara almadan kurtuldu.

DÜNYA 07.11.2021, 09:58 07.11.2021, 12:23
Irak Başbakanı'nın evine hava saldırısı düzenlendi!

Açıklama Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Ağı tarafından yapıldı. Kazımi’nin Bağdat Yeşil Bölge’de bulunan evine silahlı drone ile saldırı düzenlendiği ifade edilerek, Başbakanın yapılan saldırıdan yara almadan kurtulduğunu ve sağlık durumunun ise iyiye gittiği kaydedildi.

Bölgede güvenlik güçlerinin ise önlemlerini almayı sürdürdüğü ifade edildi.

Irak Başbakanı sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu paylaşımda, “İyiyim ben ve ailemin yanındayım. Herkesi serin kanlı olmaya ve sessiz kalmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Şii milis liderler tehdit etmişti

İran’a yakın Şii Haşdi Şabi ve Fetih Koalisyonu destekçileri, 10 Ekim’de gerçekleştirilen seçim sonuçlarına itirazda bulunup Yeşil Bölge önündeki oturma eylemlerine devam ediyor.

Eylemciler ve güvenlik güçleri arasında 5 Kasım Cuma gününde meydana gelen arbedede 1 gösterici güvenlik güçleri tarafından açılan ateş neticesinde yaşamını yitirmişti. Bunun ardından tansiyonun yükseldiği olay yerine gelen Şii milis gücü Asayib Ehlilhak Hareketi lideri Kays Hazali, Kazımı’ye yönelik tehdit içeren ifadeler kullanmıştı.

Hayatını kaybeden eylemci için kurulan taziye çadırından dün açıklama gerçekleştiren Hazali, Kazımı’ye dair tehdit içeren ifadelerde bulunmuştu.

Hazali’nin yanında Şii milis güçlerden Ebu el-Velayi ve Fetih Koalisyonu lideri Hadi Amiri de hükümete yüklenip sert eleştiriler yapmıştı. Amiri göstericinin öldürülmesinin cezasız kalmayacağını ifade etmişti.

Yorumlar (0)