Irak Başbakanı: ABD Ordusu çekiliyor!

Irak Başbakanı Abdülmehdi, Amerikan Ordusu'nun Irak'tan çekileceğine yönelik bir mektup aldıklarını açıkladı.

DÜNYA 07.01.2020, 20:36 07.01.2020, 21:23
Irak Başbakanı: ABD Ordusu çekiliyor!

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, Amerikan Ordusu'nun Irak'tan çekileceğine yönelik bir mektup aldıklarını açıkladı.

Abdülmehdi, Bakanlar Kurulu toplantısında bir konuşma yaptı. Başbakan, konuşmasında Dün akşam saat 20.00 sularında ABD'den Irak'tan çekilmeleri için resmi mektup teslim aldık. Ancak daha sonra bu mektubun yanlışlıkla gönderildiği ifade edildi. Halihazırdaki krizden çıkış ve istikrara kavuşmanın en önemli adımı yabancı (ABD'li) güçlerin Irak'tan çekilmesi olacak" şeklinde konuştu.

ABD yalanlamıştı

Başbakan Abdülmehdi, kendilerine gönderilen mektubun imzalı olduğunu da belirtti. Dün yaşanan benzer bir olayda sosyal medyada İngilizce bir mektupta ABD'li yetkililer Irak'tan çekilme kararını Irak Savunma Bakanlığı'na iletmişti. Ancak mektup daha sonra ilk olarak ABD Savunma Bakanı Mark Esper, daha sonra ise Genelkurmay Başkanı Mark Milley tarafından yalanlanmıştı.

"Yabancı güçlerin çıkarılması doğru seçenek"

Irak Başbakanı, ülkelerindeki yabanı güçlerin çıkarılmasının "doğru seçenek" olduğunu vurgulayarak "Iraklılar, sürekli yabancı güçlerle yaşamak istemiyor. 2011-2014 yılları yabancı güçlerin olmadığı yıllardı. Onların çekilmesi ülkemizdeki çatışmaları da engeller. DEAŞ da artık çok zayıf durumda. Ülkeden doğan güçler de (Haşdi Şabi) güçlü konumunda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)