Irak: ABD'yi çıkarmak için mekanizma hazır!

Irak'tan "ABD askerlerinin çıkarılması için gerekli mekanizmayı hazırladık" açıklaması yapıldı. Başbakan Adil Abdulmehdi'nin Askeri Sözcüsü Abdulkerim Halaf, "Bu yapılan, hoş görülmeyen bir aptallıktır. General Kasım Süleymani, bizim konuğumuzdu ve hedef alınamaması gerekirdi." dedi.

DÜNYA 06.01.2020, 14:15
Irak: ABD'yi çıkarmak için mekanizma hazır!

Irak hükümeti, ABD güçlerinin Irak'tan çıkarılması için gereken mekanizmayı hazırladıklarını duyurdu.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin Askeri Sözcüsü Abdulkerim Halaf, düzenlediği basın toplantısında, "ABD askerlerinin Irak'tan çıkarılması için gerekli plan ve mekanizmaları hazırladık." diye konuştu. Abdulkerim Halaf, söz konusu mekanizmaya ilişkin ayrıntı vermedi.

Terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyonun Irak'taki varlığına da değinen Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin Askeri Sözcüsü Abdulkerim Halaf, söz konusu güçlerin Irak askerlerine eğitim ve danışmanlık hizmeti için Irak'ta kalabileceğini belirtti.

Irak, koalisyon güçlerinin kıpırdamasına izin vermiyor!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin Askeri Sözcüsü Abdulkerim Halaf, "Hükümet, koalisyon güçlerinin hareket alanını sınırlandırdı. Şu an hiçbir şekilde hareket etmelerine izin verilmiyor." dedi.

Süleymani'nin öldürülmesi aptallıktır

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi'nin Askeri Sözcüsü Abdulkerim Halaf, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in ABD saldırısında öldürülmesine ilişkin, "Bu yapılan, hoş görülmeyen bir aptallıktır. General Kasım Süleymani, bizim konuğumuzdu ve hedef alınamaması gerekirdi." ifadelerini kullandı.

Trump'ın Irak'ı yaptırımla tehdit etmesi

Askeri Sözcü Abdulkerim Halaf, ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak'a yönelik yaptırım açıklamalarını da "Trump'ın Irak'ı yaptırımlarla tehdit etmesi doğru bir tutum değil. Irak hükümeti, ABD ile ekonomik olarak iş birliğini sürdürecek." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)