Interpol: Suç örgütleri, Ukrayna'daki silahları ele geçirecek!

Ukrayna'da kullanılan silahların, savaşın sona ermesiyle suç örgütlerinin eline geçeceği uyarısında bulunan Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, "Silahları, kıtalar arası dolaşıma sokacaklar. Orduların kullandığı gelişmiş silahları da ele geçirebilirler. Bunu yapacak yetenekleri var." dedi.

DÜNYA 02.06.2022, 09:21 02.06.2022, 17:50 Hakan Öksüz
Interpol: Suç örgütleri, Ukrayna'daki silahları ele geçirecek!

Ukrayna'ya yönelik Rusya tarafından başlatılan savaşta 3 ay geride kaldı. Rusya'ya çeşitli yaptırımlar uygulayan Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler ile ABD, Ukrayna'ya mühimmat göndermeye devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden, yayımladığı son makalede, Ukrayna'ya gelişmiş füze sistemleri gönderme kararı aldığını açıklamıştı. 

"Silahlar karaborsaya düşecek"

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol), Ukrayna'ya gönderilen silahlara ilişkin bir uyarıda bulundu. Büyük suç örgütlerinin, Ukrayna'daki silahları ele geçirmek istediğini aktaran Interpol, "Ukrayna'ya gelen silahların büyük kısmı, savaşın bitimiyle karaborsaya düşecek. Suç örgütleri, silahları ele geçirmeye çalışıyor. Savaş bölgesindeki silah sirkülasyonu oldukça fazla." dedi.

Savaşta kullanılan silahların kaçak yollarla çok sayıda ülkeye geçebileceğini belirten Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, Ukrayna'daki durumun bir hayli kaotik olduğunu sözlerine ekledi.

"Suç örgütleri hazırlık yapıyor"

Stock, "Suç örgütleri, her geçen yıl daha da kuvvetleniyor. Uluslararası bir ağa sahip olan örgütler, asıl tehlikeyi oluşturuyor. Bu suç çeteleri, Ukrayna'daki savaş ortamını kendi çıkarları için kullanabilecek yeteneğe sahip. Gözlerini savaş bölgesindeki silah sirkülasyonuna diktiler. Silahları bir şekilde ele geçirmek istiyorlar. Sadece tüfeklerden ve el bombalarından bahsetmiyoruz. Ordular tarafından kullanılan gelişmiş silahları da ele geçirebilirler." ifadelerini kullandı.

Interpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, suç örgütlerinin uluslararası bir ağa sahip olduğunu ve ele geçirdikleri silahları, savaş sonrasında kıtalar arası dolaşıma sokacağını söylüyor. Öte yandan Batılı ülkeler, Rusya'ya direnen Ukrayna'ya gelişmiş silahlar göndermeye devam ediyor.

Yorumlar (0)